How to Cook Appetizing Pecel
Pecel. Pecel is a traditional Javanese salad, consisting of mixed vegetables in a peanut sauce dressing, usually served with steamed rice or sometimes with. Pecel is one of the Indonesian-style peanut sauce usually served with vegetables. The distinctive aroma of pecel comes from a kencur (Kaempferia galanga).
Pecel (Indonesian pronunciation: [pət͡ʃəl]) is a traditional Javanese salad, consisting of mixed vegetables in a peanut sauce dressing, usually served with steamed rice, or lontong or ketupat compressed rice cakes. Pecel adalah makanan khas daerahku, Madiun. Walaupun pecel banyak dijumpai dimana-mana ya? You can have Pecel using 7 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Pecel
- It's 1 liter of kacang tanah.
- You need 1/2 biji of gula merah.
- You need secukupnya of Cabe rawit.
- It's 2 ruas of kencur.
- Prepare 2 bgks of kecil asam jawa.
- You need secukupnya of Daun jeruk.
- It's secukupnya of Garam.
Namun pecel seperti sudah dipatenkan menjadi makanan khas Madiun. Bumbu pecel LEZATI adalah produksi dari Blitar Jawa Timur yang terke.nal dengan lezatnya bumbu pecelnya, seperti Madiun (walaupun beda rasa dan bumbu atau beda mashab perpecelan). Pecel sayur, salah satu makanan terfavorit Indonesia. Dengan bumbu kacang, kuliner ini begitu menggugah selera.
Pecel step by step
- Goreng kacang hingga matang. Tunggu smpai kacang goreng dingin,blender hingga halus. Sisihkan..
- Uleg cabe rawit dan kencur hingga halus, sisihkan..
- Serut atau tumbuk gula merah hingga halus. Setelah itu gunting atau iris2 daun jeruk yg banyak biar semakin harum..
- Campur di wadah smua bahan2, kacang tanah halus+gula merah+bumbu cabe+daun jeruk+garam. Aduk hingga rata dan semua menyatu. Taraaaaa jadi deh, bumbu pecel siap di sandingkan dgn sayuran yg telah direbus..
Cara buatnya mudah, simak variasi resepnya! Information and translations of PECEL in the most comprehensive dictionary definitions resource on the web. Note: We call "Sambal Pecel" for Pecel's peanut sauce. I usually make a big batch of sambal pecel Whenever I need the sauce, I just add lukewarm water and ready to use. Pécel is a town in Pest county, Budapest metropolitan area, Hungary.
Belum ada Komentar untuk "How to Cook Appetizing Pecel"
Posting Komentar